Андрій Шевченко: Я виконав свою обіцянку, яку дав після завершення відбірного турніру чемпіонату світу-2018

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після матчу з командою Португалії, за підсумками якого синьо-жовті здобули право взяти участь у фінальному турнірі Євро-2020.

— У мене дуже багато емоцій, — сказав Андрій Шевченко на початку спілкування з представниками ЗМІ, — зараз я дуже щасливий. Хочу подякувати всій Україні та Києву за підтримку. Стадіон дав команді імпульс, особливо коли ми залишилися вдесятьох. Я пишаюся гравцями, я побачив на полі справжніх левів. Оцінюючи цей відбірний цикл, який ми пройшли разом, я можу подякувати футболістам за віддачу та за гру, які вони показували.

Також хочу висловити подяку португальській команді за високоякісний футбол у її виконанні. Нам було вдвічі приємніше здобути путівку у грі з таким суперником.

Й останнє — я виконав свою обіцянку, яку дав після завершення відбірного турніру чемпіонату світу-2018, коли сказав, що вболівальники можуть бронювати квитки на Євро.

— Ви сьогодні перемогли чемпіонів Європи. Чи не час самим ставати чемпіонами?

— Це висока планка, до якої треба йти поступово. Команда зараз демонструє прогрес, і це добре.

— Наскільки очікуваним для вас був швидкий гол, та які корективи ви вносили після вилучення Степаненка та м`яча Кріштіану Роналду?

— Ми грали вдома. Перший тайм провели чудово, нарешті забили зі стандарту. Отже, наша робота над цими ситуаціями не проходить марно. Що стосується кінцівки матчу, коли ми залишилися в меншості, то ми дивилися на стан гравців. У Миколенка було ушкодження, ми не знали, чи витримає темп до кінця Ярмоленко, але він витримав. Усі гравці віддали багато сил, але ми встояли.

— Чи не здивувала вас відсутність Бруну Фернандеша та деяких інших виконавців у стартовому складі збірної Португалії?

— У Португалії стільки якісних гравців, що не варто на це звертати увагу. Я міг би здивуватися, хіба що якби в їхньому складі не було Кріштіану Роналду. У цієї команди ціла плеяда молодих талановитих футболістів. Граючи поряд із такими зірками, як Роналду, вони швидко зростають.

— Яка атмосфера зараз у роздягальні вашої команди? Коло, яке ви побудували після матчу, — це експромт?

— Так, це був експромт. Подібне не готують. Ми вирішили подякувати таким чином уболівальникам за підтримку. У роздягальні все добре, усі хлопці радісні. Зараз поїдемо, повечеряємо десь разом, тепер можна трохи розслабитися.

— Чи думали ви вже про те, на що здатна ця команда на Євро-2020?

— Треба спочатку дочекатися жеребкування фінального турніру, дізнатися, які нам випадуть суперники. Мине час, ми подивимося на молодих гравців, які будуть з’являтися. Пройде підготовка до турніру, потім будемо ставити завдання. Майбутнє в цієї команди є, а конкретні цілі будемо визначати вже безпосередньо напередодні Євро.

Текст прес-служби УАФ, фото Павла Кубанова

 

Підписуйтеся на нашу сторінку у мережі Facebook!

Оперативні результати матчів, відеозаписи й трансляції