ХІХ Меморіал Володимира Шморгуна виграв «ОДЕК»

 Цьогорічний турнір пройшов у цікавій боротьбі, цьому посприяв і новий формат його проведення, що передбачав очні зустрічі усіх рівних за класом команд. До того ж, фаворитам прийшлося «викладуватись» практично у всіх матчах, адже вже з перших турів треба було враховувати фактор здобуття «золотих» очок.

В результаті, перед фінальним турніром головними претендентами на загальну перемогу були минулорічний чемпіон області «ОДЕК» та переможець міського зимового турніру-2015 ФК Малинськ. У фінальній «пульці» оржівці втратили очки тільки в протистоянні з кузнецовськими «атомниками» (1:1), а ФК Малинськ, в свою чергу не зміг здобути жодної перемоги на фінішній прямій: дві нічиї з представниками гощанського району (0:0 з Садовим і 1:1 з Гощею) та поразка у вирішальному матчі за перше місце прямому конкуренту (1:3).

Підсумки традиційних обласних змагань можна вважати цілком прогнозованими: на виду були команди, котрі почали змагальний процес ще у січні місяці, у заключному відрізку турніру відчутно додав «ОДЕК», який заслужено здобув почесний трофей. Високі амбіції підтвердили команди Малинська і Садового, натомість «Ізотоп-РАЕС», ФК Гоща та «Маяк» хоч і розглядали Меморіал як головну репетицію перед «літньою» боротьбою, однак напевно головні козирі приховали на старт чемпіонату.

 

Підсумкове становище команд у фінальному турнірі:

1.   ОДЕК – 13 очок (різниця м’ячів 11-4), 2. ФК Малинськ – 8 (10-4), 3. ФК Садове – 8 (9-4), 4. Ізотоп-РАЕС – 5 (5-9), 5. ФК Гоща – 5 (5-5), 6. Маяк – 1 (2-16).  

 

Кращий гравець турніру – Роман Савицький (ОДЕК)

Кращий нападник турніру – Віктор Газицький (ОДЕК)

Кращий півзахисник турніру – Степан Кошка (Ізотоп)

Кращий захисник турніру – Олександр Гергелюк (Малинськ)

Кращий воротар турніру – Андрій Мозеров (Садове)

 

Підготував О.Гладков. Фото В.Штундер.