Президент УАФ Андрій Павелко та гол.тренер збірної Андрій Шевченко про жереб у Лізі націй

За підсумками жеребкування в Лізі націй синьо-жовті потрапили до групи А4, де зустрінуться з командами Швейцарії, Іспанії та Німеччини. Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко прокоментував результати жеребкування Ліги націй-2020/2021 для нашої збірної.

Андрій Павелко, УАФ

«Осінь 2020 року буде яскравою для вболівальників збірної України»

«Я щасливий, мабуть, як і наші вболівальники. Вони побачать матчі збірної України з гідними суперниками. Ми досягли потрапляння до Ліги А, де всі опоненти сильні. У нас буде мотивація показати якісну гру для власних уболівальників. В Україну приїдуть сильні команди. Думаю, збірні Іспанії та Німеччини порадують наших глядачів, Швейцарія — також дуже пристойна команда.

Осінь 2020 року буде яскравою для наших уболівальників. Закликаю всіх приходити на стадіони та підтримувати збірну України, оскільки це будуть унікальні ігри. Звісно, очікуємо від команди такого ж цікавого футболу, до якого вона нас привчила».

«Закріпитися в Лізі Націй буде навіть більшим досягненням, ніж просто потрапити до еліти»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко прокоментував результати жеребкування групової стадії Ліги націй-2020/2021.

 

Андрій Шевченко, збірна України

— Яким для вас вийшов жереб?

— Я гадаю, що це вже досягнення — потрапити до групи з найсильнішими командами Європи. У жодному разі не очікував слабких суперників. Так, нам випали сильні збірні, але тим цікавіше буде грати. Наші футболісти отримають справжній досвід таких поєдинків, а глядачам буде цікаво подивитися на кращі команди не лише Європи, а й світу. Тому я вважаю жеребкування вдалим. У цій кваліфікації всі команди сильні.

— Як ви почуваєтеся в компанії інших команд еліти? Приємно перебувати серед таких збірних?

— Наша команда лише нещодавно досягла певного успіху. Зараз необхідно спробувати закріпитися в елітному дивізіоні. Подивимося, чи в нас це вийде. Було дуже багато зроблено для потрапляння до Ліги А. Для кожного з гравців це чудова мотивація — показати свої сили на тлі найсильніших команд Європи й світу. Закріпитися тут буде навіть більшим досягненням, ніж просто потрапити до еліти.

— Із ким із цієї трійки суперників хотілося зустрітися найменше?

— Знаєте, я думаю, чим сильніша команда, тим цікавіше буде перевірити себе. Жодного тиску на нашу збірну немає. Турнір ще не розпочався. Він створений для того, щоб отримати певний шанс пройти кваліфікацію через Лігу націй. Але перш за все — це можливість отримати досвід, зіграти з гідними опонентами. На нас чекають ігри з Іспанією, Німеччиною, Швейцарією — командами топ-рівня.

— Для збірної України розпочинається гаряча пора. Про Лігу націй будете думати пізніше?

— Зараз найголовніше — зібрати інформацію про гравців, створити ідеальний для підготовки команди календар, сподіватися на те, що обійдеться без травм, і футболісти у кращій формі підійдуть до чемпіонату Європи. Перед нами стоїть завдання — вийти із групи.

— Які завдання ви ставите на найближчі спаринги, із Францією та Польщею?

— Ми граємо з дуже хорошими командами, елітними. Обидві представляють вищий дивізіон Ліги націй. Ця пауза в матчах збірної затягнулася, попереду останні товариські зустрічі перед початком підготовки до Євро-2020. Спаринги безпосередньо напередодні чемпіонату — уже зовсім інша справа.

Поки що ж будемо експериментувати, спробуємо задіяти гравців, на яких ми сподіваємося. Можливо, когось із них ми не викличемо. Можу підтвердити, що будуть нові імена. Скоро буду готувати список. Для футболістів поєдинки із Францією та Польщею — серйозна мотивація. Ми ще раз перевіримо злагодженість взаємодій в усіх лініях.

— До вашого тренерського штабу ввійшов Андреа Аззалін. Які його функції в команді?

— Це чудовий спеціаліст, який працював на високому рівні, досягав успіху. Ми з ним познайомилися, запросили до штабу, провели з ним певний час. Він умотивований, чудово влився до колективу.

— Чи можна сказати, що у вас є все необхідне для підготовки до Євро-2020?

— Що стосується тренерського штабу, усе чудово. Зараз триває планування підготовки. Приємно, що Прем’єр-ліга пішла на поступки, змістивши на декілька днів календар, що дасть можливість гравцям отримати мінімальну відпустку. Згодом це суттєво позначиться на їхній підготовці. Початок збору напередодні чемпіонату Європи ми проведемо в Харкові, зіграємо товариський матч. Потім перемістимося до Києва, зіграємо з Північною Ірландією. Далі зустрінемося у Львові з Ізраїлем. А вже після цього вирушимо на фінальний турнір.

— 6 березня виповнюється п’ять років із того часу, як Андрій Павелко очолив Українську асоціацію футболу. Чи можна сказати, що президент усім допомагає збірній України?

— Результати говорять самі за себе. Андрій Васильович чудово виконує свою роботу. Ми працюємо як одна команда.

Фото uefa.com, Павла Кубанова

 

Підписуйтеся на нашу сторінку у мережі Facebook!

Оперативні результати матчів, відеозаписи й трансляції