Проєкт для дітей, які постраждали від війни, «Поруч» стартує у Рівному

У вівторок, 31 травня, на футзальному майданчику рівненської НВК №26 стартує проєкт «Поруч». Його мета - забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, що постраждали від війни. Цільова аудиторія – діти від 6 до 16 років.

«Поруч» - це спільний проєкт МОН і ЮНІСЕФ. Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» в партнерстві з Українською асоціацією футболу за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Заплановано, що під час занять футзальний майданчик буде розподілений на три частини. Три команди, до яких входитиме орієнтовно по 10 дітей, по черзі (по 20-25 хвилин) перебуватимуть на кожній з локацій. На одній з них вони займатимуться з тренерами, які покажуть дітям різні  розвиваючі вправи з м’ячем. На іншій учасники заняття спілкуватимуться з медиками, які ознайомлять їх з принципами надання першої домедичної допомоги. І на третій локації діти в ігровій формі спілкуватимуться з психологами. Крім того для юних учасників фестивалю заплановані солодкі подарунки – фініки, манго, печиво.

Організацією проєкту «Поруч» на Рівненщині займатимуться координатори – представники Рівненської обласної асоціації футболу. Саме вони збиратимуть учасників, займатимуться забезпеченням інвентарем та іншими організаційними питаннями.

  • В нашій області проєкт «Поруч» проходитиме у Рівненському, Дубенському та Сарненському районах, - розповідає один з координаторів Тарас Кир’янчук. – У кожному з районів заплановано по 40 занять. Вони можуть проходити на одному і тому ж майданчику, але за участю різних дітей. Триватиме фестиваль до вересня.

Крім Рівненщини «Поруч» пройде у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській та Волинській областях.

Звертаємось до керівників громад, які бажають долучитися до реалізації цього проєкту. Залишайте свої заявки та пропозиції щодо проведення заходу на території вашої громади.

Контактна особа: Тарас Кир’янчук - +380677733155, електронна пошта - rioff@ukr.net.