Олексій Хахльов: «Російському бізнесу в Рівному — не місце»

Голова Рівненської обласної федерації футболу Олексій Хахльов раніше займався організацією матчів. Однак після початку війни спортивні протистояння були поставлено на паузу. Тому тепер він займається волонтерством та просуває у Рівному ініціативи із заборони бізнесу, який має російських власників.

Олексій Хахльов, член виконкому Української асоціації футболу:

— Зараз усі розуміють, що під час війни не до футболу. Тому було зупинено усі офіційні змагання. Поза межами цього команда УАФ організувала координаційні штаби, які працюють в кожній області, де це можливо.

Реалізовуються ініціативи з надання допомоги тим людям, які постраждали від війни. Зокрема, на Рівненщині ми реалізували ініціативу з відправки 326 осіб в Болгарію. Безкоштовно перевезли у безпечні зони — це для цих сімей з дітьми психологічна реабілітація.

Було організовано два футбольні благодійні турніри зі збору коштів на потреби Збройних сил України. Ще однією метою таких турнірів є психологічне розвантаження.

Також ми з друзями створили громадську ініціативу зі збереження культурної спадщини. Був оголошений економічний фронт проти Росії та тих, хто допомагає агресору. Переконуємо підприємців не здавати в оренду торговельні площі компаніям, які мають російське коріння. Вважаю, що російському бізнесу в Рівному не місце. Адже кожен росіянин несе відповідальність за агресію проти України. Йде війна і не має бути якихось напівтонів. Немає хороших та поганих росіян. Так само й тиснемо на іноземні компанії, які мають бізнес в Україні та Росії. Їм потрібно визначатися.

Щодо мене особисто, то після початку війни я твердо вирішив залишитися в Україні та нікуди не їхати. Під час обговорення ситуації схоже рішення ухвалили й мої рідні. Вважаю, що Україна уже перемогла. Треба розуміти, що зараз війна відбувається не за територію. Територія в сучасному світі не є чимось цінним. Зараз найбільшим активом є розум та серце громадянина. Тому Росія уже програла цю війну в Україні. Наслідки цієї поразки доженуть росіян, які протверезіють від пропаганди, що затуманює їхній розум.

Хоч їхня доля мене мало цікавить. Головне — це Україна, яка уже виграла та є прикладом для всього світу. Вважаю, що українці відіграватимуть серйозну економічну, культурну та військову роль у майбутній світобудові.

 

Богдан СЛОНЕЦЬ, «Рівне вечірнє», 24 квітня 2022 р.