Проєкт «Поруч» побував у Корці

Чергові заняття в рамках проєкту «Поруч» відбулися у Корці. До цього давного міста представники Рівненської обласної асоціації футболу завітали у Всесвітній день дитячого футболу.

Під час занять їх учасники мали можливість поспілкуватися з футбольним тренером, психологом та лікарем. Загалом відбулося п’ять занять, участь в яких взяло 150 юних футболістів.

  • Представники обласної асоціації футболу завітали до Корця з робочим візитом в рамках діяльності Координаційного центру УАФ під керівництвом Андрія Павелка, - розповідає координатор проєкту «Поруч» на Рівненщині, член Виконкому Дитячо-юнацької футбольної ліги України Тарас Кир’янчук. - Доволі символічно, що заняття відбулися у Всесвітній день дитячого футболу, адже проєкт «Поруч» спрямований на підтримку дітей у цей надзвичайно складний для нашої держави час. Півтори сотні учасників отримали незабутні емоції та подарунки від благодійного фонду "Розвиток футболу України" та UNICEF.

 

Цікаво, що три з п’яти занять у Корці відбулися на футбольному полі, спорудженому місцевим футбольним фанатом Арменом Аветисяном. Він отримав подяку від Рівненської обласної асоціації футболу. Про Армена Аветисяна більш докладно ми розповімо окремо.

Поки що нагадаємо, що відновлення через спорт - новий напрямок спільного проєкту МОН і UNICEF «Поруч», який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім'ям, які постраждали від війни. Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» в партнерстві з Українською асоціацією футболу за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

На Рівненщині до вересня заплановано 120 занять. Заняття в рамках проєкту «Поруч» у Корці відбулися за підтримки міської влади.