Відбулися Установчі збори Сарненської районної асоціації футболу

Віталія Пителя обрали керівником громадської спілки «Сарненська районна асоціація футболу». Установчі збори відбулися у Сарнах. 

Участь у зборах взяли представники Рокитнівської, Дубровицької та Сарненської районних федерацій футболу, делегати від Рівненської обласної асоціації футболу. Почесним гостем був перший віце-президент Української асоціації футболу Анатолій Дем’яненко.

Окрім обрання голови та заступників учасники зборів затвердили Статут ГС "Сарненська районна асоціація футболу", обрали виконавчий комітет, Ревізійну комісію (голова Інна Вакулко, члени – Тарас Драганчук, Андрій Токов), Контрольно-дисциплінарний комітет (голова Микола Драганчук, члени -  Вадим Марков, Юрій Крат), Апеляційний комітет (голова Руслан Серпенінов, члени – Анатолій Леснік, Ігор Носарєв).

 

  • Для себе ключовим завданням  ставлю, насамперед, розвиток дитячо-юнацького футболу, - сказав Віталій Питель. - У пріоритеті також створення потужного чемпіонату Сарненського району, в якому виступатимуть команди із колишніх Дубровицького та Рокитнівського районів. Також зосереджу увагу на зростанні масового футболу, аби якомога більше людей залучити до гри мільйонів.
  • На Рівненщині продовжується процес реорганізації футбольної вертикалі відповідно до доручення президента Української асоціації футболу Андрія Васильовича Павелка та згідно з новим адміністративно-територіальним поділом області, - розповів голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов. - З великою приємністю відвідав Сарненщину. Зустрівся з футбольним активом та обговорив стан справ. Намітили потужні плани розвитку. Надзвичайно важливо, що футболом цікавляться та підтримують його міський голова Сарн Руслан Серпенінов та народний депутат Сергій Євтушок. Щиро бажаю успіху та нового імпульсу футбольній Сарненщині!

Учасники зборів хвилиною мовчання вшанували пам’ять про Миколу Клеваку та Василя Пістоля - людей, з якими упродовж десятиліть асоціювався сарненський футбол.

Нагадаємо, у зв’язку зі змінами адміністративно-територіальною устрою України мають відбутися і зміни у футбольному господарстві.  Зокрема, на Рівненщині нинішні районні та міські федерації повинні утворити чотири районні асоціації – Рівненську, Сарненську, Дубенську та Вараську.

9 квітня Виконком РОАФ взяв за основу Алгоритм заходів з реорганізації районних (міських) федерацій футболу області  у зв’язку зі змінами адміністративно-територіальною устрою України, презентований головою РОАФ Олексієм Хахльовим, а також затвердив склад Комісії з реорганізації районних (міських) федерацій футболу області.

Згідно з рішенням Виконкому РОАФ, кожна зі створених районних асоціацій одержить від обласної асоціації один ноутбук, щороку 50 м’ячів, щомісяця 5 тисяч гривень на статутну діяльність.

Першою районною асоціацією стала Рівненська, її створили 7 травня, головою обрали Ярослава Коломиса. Згодом, 11 серпня, відбулися установчі збори Вараської районної асоціації футболу, яку очолив Юрій Кравець.