Яким бути сезону-2022: думки футбольної громади

Обговорення формату футбольного сезону-2022 відбулося сьогодні у Рівному під час засідання Виконкому РОАФ. Крім членів Виконкому до обговорення долучилися представники районних асоціацій та територіальних громад. Тож, думки , які були озвучені, до вашої уваги.

 

Олексій Хахльов, голова Рівненської обласної асоціації футболу:

  • Стоїть питання, чи до футболу під час війни. Можуть бути різні відповіді. Відповідь Рівненської обласної асоціації футболу та Української асоціації футболу – так. Ми маємо показати, що нас ніхто не залякає, ми працюємо і прагнемо жити своїм життям. Є дозвіл від Мінмолодьспорту на відновлення аматорських змагань. Є різні формати. Наше завдання – усе систематизувати і забезпечити умови для проведення змагань з урахуванням усіх вимог безпеки.

 

Валерій Гладков, член Виконкому РОАФ, голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань РОАФ:

  • На мою думку, проведення чемпіонату області – недоречне. Є районні змагання, якими і варто обмежитися. А от Кубок області – можливо провести і варто.

 

Олександр Нестерук, член Виконкому РОАФ, заступник начальника Рівненської районної військової адміністрації:

  • Хлопці мають грати. Але оскільки я працюю в районній ОВА – я переживаю за безпеку людей. Тому пропоную напрацювати алгоритм і запропонувати конкретні варіанти. Нині у нас в області є чотири райони, можливо з врахуванням цього і чемпіонат варто проводити за кущовим принципом?

 

Віталій Питель, голова Сарненської районної асоціації футболу:

  • Підтримую кубковий формат. Або ж поділити область, наприклад, на три частини – Північ, Центр і Південь, і так проводити чемпіонат.

 

Володимир Дзюбак, член Виконкому РОАФ, голова Комітету дитячо-юнацького футболу РОАФ:

  • Спочатку треба визначитися, скільки команд готові грати. Якщо будуть команди з одного регіону, то можливо можна буде провести і чемпіонат. Але в будь-якому разі ми маємо дати чітку відповідь, що робити, якщо під час матчу пролунала тривога.

 

Ярослав Кулаковський, начальник ФК «ОДЕК» (Оржів):

  • Варто об’єднати Першу і Другу ліги, а потім команди поділити за територіальним принципом. Наприклад, на дві групи по п’ять команд. При цьому у нас є питання: що робити з юнаками?

 

Ярослав Коломис, голова Рівненської районної асоціації футболу:

  • Є велике бажання у команд грати. Команди самоорганізовуються, проводять турніри. Як на мене, насамперед, треба запитати, скільки є команд, готових грати.

 

Сергій Милян, арбітр, м.Здолбунів:

  • Очевидно, що варіант, який був торік, не підходить. Я підтримую кущовий варіант, коли команди будуть розподілені на дві-три групи територіально.

 

Віталій Петренко, голова Дубровицької міської асоціації футболу:

  • Формат Кубка – найкращий. Нині безпека має бути понад усе.

 

Світлана Виннічук, начальник відділу молоді і спорту Корецької міськради:

  • Війна війною, а все одно збираються команди. І не можна їм це заборонити. Однозначно потрібно проводити змагання.

 

Олег Мазярко, представник ФК «Сокіл» (Садове):

  • Якщо проводити, то повноцінний чемпіонат. Адже до ігор треба готувати людей, розпочинати тренувальний процес. Можливо варто команди розподілити територіально.

 

Андрій Колаковський, представник Шпанівської громади:

  • Командам для того, щоб вирішити, чи вони гратимуть, потрібно знати технічні вимоги. Зокрема, які вимоги будуть до стадіонів.

 

Роман Левчук, представник ФК «Коливань» (Клевань):

  • Позиція нашого клубу – грати. Можливо варто об’єднати дві ліги в одну, а потім поділити на дві зони. Треба знати, якими будуть членські внески, скільки клубам обходитиметься матч. А ще треба дочекатися якихось загальних правил, за якими можна буде змагатися у нинішніх умовах.

 

Олексій Бовтієв, представник ФК «Калина» (Бугрин):

  • Повинен бути повноцінний чемпіонат, але за територіальним принципом.

 

Зрештою, Виконком, з врахуванням озвучених пропозицій, доручив Адміністрації РОАФ підготувати опитувальник для клубів, районних асоціацій, членів Виконкому щодо формату обласних змагань. Результати опитування оголосити до 28 червня.