У Дубровиці під час Чемпіонату відбирали дівчат до збірної Рівненщини

Шість команд взяли участь у Чемпіонаті Рівненської області серед дівчат 2007-08 року народження та молодших. Матчі пройшли у спортивно-оздоровчому комплексі "Горинь", що у м. Дубровиця.  

На нагородженні призерів був виконавчий директор та голова комітету жіночого футболу РОАФ Олег Кучер. Від Асоціації кращим вручили медалі, кубки та індивідуальні нагороди. 

26 січня між собою змагалися шість колективів. Вони були поділені на дві групи.

  1. Костопільський спортивний ліцей ("Ліцей-1");
  2. Костопільський спортивний ліцей ("Ліцей-2");
  3. Гощанська ДЮСШ;
  4. Миляцька громада;
  5. Залузький ліцей;
  6. Дубровицька ДЮСШ.

Згідно зайнятих місць у групах, команди зіграли матчі другої частини Чемпіонату. За 5 місце змагалися Залузький ліцей та Миляцька громада. В основний час переможців виявити не вдалося, а у серії пенальті влучнішими були гравчині Миляцької громади 4:2. 

Півфінальну стадію не вдалося подолати Гощанській ДЮСШ та Дубровицькій ДЮСШ. Відтак команди зійшлися у матчі за бронзові нагороди. Тут все теж дійшло до ударів із позначки. У підсумку перемогу святкували господарки Чемпіонату, гравчині Дубровицької ДЮСШ 0:0 (2:4). 

За головні нагороди Чемпіонату зійшлися у двобої команди Костопільського спортивного ліцею. Вони зіграли по три поєдинки і в кожному святкували перемогу. Після завершального матчу тріумфатор мав залишитися лише одни. За основний час команди обмінялися голами і знову ж таки довели справу до серії пенальті. У лотереї щасливішими були гравчині Ліцею 2. Підсумковий рахунок серії 1:1 (2:1). 

Таким чином було визначено фінальні місця Чемпіонату Рівненської області серед дівчат 2007-08 року народження. 

  1. Ліцей-2

  2. Ліцей-1

  3. Дубровицька ДЮСШ

  4. Гощанська ДЮСШ

  5. Миляцька громада

  6. Залузький ліцей

  • “Окрім спортивної мети, Чемпіонат виконував і певну переглядову функцію. Адже у Вінниці скоро стартують всеукраїнські змагання, де нашу область представлятиме Костопільський спортивний ліцей. Тренер команди Василь Мамчур запропонував провести Чемпіонат, де можна було б переглянути гравчинь, які є у нашій області, щоб в подальшому долучити когось до команди. Спеціально обрали місцем проведення Дубровицю. Там хороший зал та дівоча команда, адже вдалося їм посісти третє місце. Гравчині були задоволені і ми сподіваємося, що це стане своєрідним поштовхом для жіночого футболу у Дубровиці. Там  багато охочих грати, - розповів виконавчий директор та очільник комітету жіночого футболу РОАФ

Збірна області формуватиметься під змагання, які заплановані на лютий - березень. Називаються вони “Зимова першість серед дівчат WU-14”. Там змагатимуться команди сформовані із гравчинь 2009-2010 р.н. та не більше 3 гравців 2011 р.н.. До цієї команди, в тому числі, увійдуть і дівчата, які виділилися грою під час Чемпіонату області. 

  • “Я дітей побачив, записав їхні контакти, думаю вони нам допоможуть. Є кандидати з Миляцької, Дубровицької громади. Непогано грають дівчата із Гощанщини. Хоч і не було представників Сарненщини, але там теж є дівчата, яких ми хочемо в подальшому залучати до збірної області. Також Березнівщина багата на талановитих гравчинь - сказав старший тренер Костопільського спортивного ліцею Василь Мамчур   

Перед чемпіонатом серед дівчат 2009 року народження, Рівненщину представлять ще на одному турнірі. Зимовий Чемпіонат України серед дівочих команд 2007-08 року народження пройде у Вінниці. Дата проведення 4-5 лютого. Честь Рівненської області захищатиме команда Костопільського спортивного ліцею. До неї теж сподіваються долучити кращих гравчинь із проведеного Чемпіонату області.

  • “У нашій підгрупі є ще Сумська і Чернігівські області. Це рахується попереднім етапом. Загалом заявилось 11 команда. Є три групи по 3 команди і одна, де два колективи. Попередній етап долає лише одна команда з групи. Фінальний етап, де зійдуться чотири кращих колективи, заплановано на 14-16 лютого у Львові, - поділився планами старший тренер Костопільського спортивного ліцею Василь Мамчур