Непередбачувана друга ліга ВІДЕО

Після шостого туру Першості області серед команд другої ліги на вершині турнірної таблиці знову двовладдя, "Колос" не зміг в себе на полі переграти "Водник", а ФК "Млинів" зіпсував День Острога, здолавши на виїзді ще одного лідера "Острог-Академію" 3:0. Загалом же, за шість турів змагань можна констатувати лише одне, прогнозувати хоч щось у другій лізі - справа невдячна. 

Центральним матчем туру несподівано стала гра у Кричильську, де "Колос" приймав "Водник". Через відміну гри першої ліги у Сарнах між "Маяком" і "Случем" втрачати нагоду побачити поєдинок лідера другої ліги було не варто.

Записки подорожуючого

Село Кричильск одне з великих сіл Сарненського району (близько трьох тисяч населення), яке знаходиться у 25 кілометрах на захід від райцентру Сарн. З Рівного добиратися туди зручно звернувши з траси Рівне - Сарни у Малинську, і звідти ще 40 кілометрів. Дорога не мед, десь так само як з Тучина до Садового - все бруківка, як з боку Сарн, так і збоку Малинська. Тому, кому треба швидше, то краще їхати через Сарни, а кому важливий кілометраж, то все ж таки через Малинськ. До слова, село Кричильськ дуже довге, чомусь згадався Кривий Ріг, але в локальних масштабах, поки ми з одного кінця населеного пункту доїхали до другого.

Футбол у Кричильску

Команда "Колос" Кричильськ - це флагман районного футболу, адже останні п`ять років суперників у змаганнях Саренщини їм не було, вони вигравали усі турніри локального масштабу, в тому числі і чемпіонат. Після довгих вагань в 2015 році у "Колосі" вирішили більше не варитися у власному соку, а себе показати і людей подивитися на рівні області, і команда дебютувала у Другій лізі Чемпіонату області. Ще Кричильск називають кузнею футбольних талантів, бо крім того, що там є доросла команда, ще й працює відділення сарненської ДЮСШ з футболу. Крім того, "Колос" - це своєрідний фарм-клуб "Маяка", і футболісти між цими командами курсують в обидва боки. Саме родом з Кричильска дуже багато виростає футболістів, не лише для місцевого, чи обласного футболу, але й для України. Головна зірка кричильського футболу - це двадцяти дворічний нападаючий Андрій Тотовицький, який з кричильського відділення Сарненської ДЮСШ з футболу потрапив в столичний РУФК, "Динамо" (Київ), а з 2010 року є гравцем донецького "Шахтаря", і на правах оренди вже встиг пограти у "Іллічівці", а зараз у "Зорі". До слова, у Прем`єр-лізі України Андрій Тотовицький провів 80 матчів, і забив 16 голів. Крім того, футболіст встиг провести 11 матчів за Збірні України U-17 та U-21, і навіть деякий час був їх капітаном. 

Батько ж Андрія Олександр, як і вся його сім`я до цього часу живе у Кричильску, навіть сам футболіст частий гість на малій батьківщині, і відвідує ігри команди. А президентом клубу є Іван Платонович Тотовицький , який представляє село у Сарненській районній раді. 

Стадіон у Кричильську, як для села то дуже навіть ого-го, звісно без критих трибун та підігріву поля, але місця багато, лавочки, роздягальні з гарячою водою, і неймовірна кількість глядачів. Не побоюсь того, що зараз напишу, але на матчі "Колос" - "Водник" глядачів було більше ніж на грі "ОДЕК" - "Рух" з Алієвим... Останнім часом дуже актуальне питання про поведінку глядачів, констатуємо, що вона була на 5+. Більше того, коли стояв з камерою і знімав матч, то "найгарячіших" уболівальників заспокоювали друзі зі словами "Тихо ..ля, тож камера знімає, потім на всю область будуть думать, що ми тут якесь бидло". Незважаючи на те, що "Колос" втратив турнірні очки ні гостей ні суддів "бити" не збиралися, і навіть натяків на це не було. Тому Кричильську сміливо можна присуджувати звання "Культурного футбольного села".

Але головна родзинка, а точніше "контрольний в голову", кричильського футболу стала новина про те, що отой чоловічок в тапках, шортах, що бігає за футболістами, носить суддям воду, заспокоює уболівальників, і є головним тренером команди "Колос" - це Сільський голова Кричильска Микола Дорожко. Я багато чого в футболі бачив, але щоб сільський голова Такого села, і був головним тренером команди, яка лідирує аж в Другій лізі Чемпіонату області - це для мене стало приємною несподіванкою, хоча, з іншого боку, це усе пояснює, чому Кричильськ як не поглянеш - це футбольна оаза не лише в Сарненському районі, але й в області, а може навіть більше. До слова, приклад Миколи Дорожка та Кричильска, ще раз доводить просту істину, що хто хоче, той шукає можливості, а хто ні - причини, так само і з футболом, любить голова сільради футбол, є і команда, і стадіон, і людей напевно більше ніж у церкві у неділю, і команда показує результат та видовищну гру, шкода, що Рівному не пощастило з таким головою...

Переглянув футбольні біографії усіх гравців "Колоса", і тут також без несподіванок усі вони місцеві, буквально одиниці мали досвід виступів за межами району, дехто в юнацькому КОЛІПС-Штурмі, або у "Воднику". До речі, і зараз за рівненську команду виступає Андрій Сорока уродженець Кричильска, при чому одночасно на полі були ще його два рідні брати, але у футболках "Колоса".

Щодо конкретного матчу, то обидві команди показали змістовний футбол, принаймні гравці не боролися з м`ячем, а намагалися грати, при чому суперники були справді гідні один одного. За гольовими моментами однозначну перевагу мали гості, ще в першому таймі найреальнішу нагоду відзначитись мав Юрій Кадепський, але його удар майже з метру від лінії воріт прийшовся дуже високо. Так само і в другій половині гри, м`яч декілька разів "катався" біля лінії воріт "Колоса", але зробити вирішальний удар так ніхто і не зміг. Не забиваєш ти, забивають тобі. На 82 хвилині матчу Івану Козяру таки вдалося пройти захист гостей, і відкрити рахунок в грі. Коли, здавалося, що "Колос" здобуде чергову, вже четверту перемогу у шести матчах турніру з мінімальним рахунком 1:0, фактично з фінальним свистком дальній удар у виконанній Олександра Ловинюка заскочив зненацька кіпера господарів - 1:1. Господарям провести хоча б одної атаки вже не вистачило часу, прозвучав фінальний свисток арбітра, нічия... скоріш за все закономірний та справедливий результат цього матчу для обох команд. 

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО МАТЧУ (у зв`язку з тим, що не вдалося потрапити на початок першого тайму, тому Вашій увазі невеликий огляд першої половини, і повністю другий тайм)

 

Щодо інших ігор, то як ми вже писали вище сенсаційно завершився матч в Острозі,  де місцева команда ще й у День міста розгромно поступилася прямому конкуренту ФК "Млинів". Незважаючи на далекий виїзд ФК "Зоря" здобула упевнену перемогу в грі з "Енергією" 4:1. "Калина" та "Полісся" відвантажили своїм суперникам по шість голів. Бугринці це зробили на виїзді із "Стандартом" 6:0, а рокитнівчани вдома хоч і дали можливість ФК "Костополю" забити "гол престижу", але розгромного рахунку уникнути гостям не вдалося 6:1. 

 

Дата Час 6 тур
7 червня 16:00 Острог-Академія 0 : 3 Млинів
7 червня 16:00 Енергія 1 : 4 Зоря
7 червня 16:00 Стандарт 0 : 6 Калина
7 червня 16:00 Полісся 6 : 1 Костопіль
7 червня 16:00 Колос 1 : 1 Водник

 В турнірній таблиці наразі двовладдя "Колос" та ФК "Млинів" мають рівну кількість очок, за додатковими показниками першість таки зберігають млинівчани. Незважаючи на поразку третю сходинку утримує "Острог-Академія", але їм вже в спину дихає "Калина". 

 Турнірна таблиця

М Команда І В Н П М О
1 ФК "Млинів" 6 4 2 0 18-5 14
2 ФК "Колос" (Кричильск) 6 4 2 0 7-1 14
3 ФК "Острог-Академія" (Остріг) 6 3 2 1 11-8 11
4 "Калина" (Бугрин) 6 3 1 2 20-9 10
5 "Полісся" (Рокитне) 6 3 0 3 16-12 9
6 ФК "Зоря" (Рівненський р-н.) 6 3 0 3 11-10 9
7 "Водник" (Рівне) 6 2 2 2 15-15 8
8 "Стандарт" (Рівне) 6 1 1 4 5-21 4
9 ФК "Костопіль" 6 1 0 5 7-18 3
10 "Енергія" (Володимирець) 6 0 2 4 5-16 2

 Сьомий тур Першості області відбудеться цими вихідними. Центральний матч знову пройде у Кричильску, адже "Колос" буде приймати свого прямого конкурента в боротьбі за перше місце в турнірній таблиці ФК "Млинів". 

 

Дата Час 7 тур
14 червня 16:00 Зоря - : - Острог-Академія
14 червня 16:00 Калина - : - Енергія
13 червня 16:00 Костопіль - : - Стандарт
13 червня 16:00 Водник - : - Полісся
14 червня 16:00 Колос - : - Млинів
-