Неймовірний "Сокіл" та розгроми від "ОДЕКа" та ФК "Гоща-АМАКО". ВІДЕО

Відбулися матчі сьомого туру у першій лізі Чемпіонату області. Два з них завершились сухою нічиєю, в стількох же поєдинках було зафіксовано більш ніж розгромні перемоги однієї з команд, випадає з цієї картини результат у Здолбунові, але це абсолютно не бентежить радивилівський "Сокіл", який продовжує радувати своїх уболівальників та приємно дивувати футбольну громадськість своїми результатами.

Центральний поєдинок туру відбувся у Садовому, де місцева команда приймала сарненський "Маяк". У першому таймі господарі володіли ігровою ініціативою, але гольових моментів було занадто мало, щоб ФК "Садове" заслужило повести у рахунку. Теж саме можна сказати і про "Маяк". В другій половині гри вже гості домінували, і створили декілька небезпечних моментів, але на відміну від нападу в обороні футболісти ФК "Садове" діяли майже без помилок, а на останньому рубежі впевнено грав Андрій Мозеров. Наприкінці матчу стався епізод, який мав бути переломним. Сарненчани прогавили контратаку, і Олександру Симоновичу для того, щоб врятувати свою команду від голу довелося порушувати правила, у підсумку фол останньої надії, але за межами штрафного майданчику та червона картка. Запасного голкіпера у "Маяка" в цьому матчі не було, і місце у воротах зайняв захисник Сергій Воротеляк. Часу, щоб "пробити" кіпера гостей було більш ніж достатньо, але тут якраз і постала проблема зі створенням та реалізацією гольових моментів у ФК "Садове". Сарненчани упевнено гасили усі спроби атакувальних дій суперника, і без особливих проблем довели гру до нічиєї 0:0. Незважаючи на втрату очок, "Маяк" продовжує очолювати турнірну таблицю Першої ліги, але в найближчому матчі "Маяку" доведеться сутужно без свого основного воротаря, особливо, якщо зважити, що суперник ФК "Гоща-АМАКО", який примудрився за останні два поєдинки забити чотирнадцять голів у ворота суперників. Щодо ФК "Садове", то команда провела черговий поєдинок з фаворитом чемпіонату на власному полі, і знову не перемогла, а в другому колі на ФК "Садове" очікують виїзди і в Сарни, і в Малинськ, і в Оржів. Очевидними є проблеми у Садового в атаці, адже лише вісім голів у семи матчах - це не той показник, який має бути у команди, що бореться за найвищі місця в чемпіонаті. 

ПС: До речі, у ФК "Садовому" цього разу ледь не була започаткована "приємна" передматчева традиція, яка б стала не надто до душі більшості футболістам. За три кілометри до стадіону зламався командний автобус, і "юнакам", які вже фізично запізнювались на свій матч довелося йти на матч пішки. В результаті "ДЮСШ-Верес" більш ніж переконливо переміг "Маяк" 4:1, таким чином завдавши першої поразки і першої втрати очок сарненчанам. Якби і "дорослі" здобули перемогу, то, знаючи забобонність футболістів, пішки на гру відтепер команда ходила б регулярно...

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

Ще в одній грі уболівальники побачили вилучення, але не побачили голів. ФК "Малинськ" - "Ізотоп-РАЕС". Господарі поля були явними фаворитами цього поєдинку, але абсолютно безглузді дві жовті картки Тараса Мельничука ще в першому таймі вирівняли становище. Саме за чисельної переваги кузнецовці могли достойно протистояти суперникам з ФК "Малинськ". Тож, абсолютно рівна гра, яка абсолютно закономірно завершилась сухою нічиєю 0:0. Ну а уболівальників потішили "юнаки" "Ізотоп-РАЕС", які забили дев`ять сухих голів у ворота "Надії".

ВІДЕООГЛЯД:

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

У Здолбунові "Волинь-Цементу" вже немає куди відступати, незважаючи на те, що "Сокіл" знаходиться на діаметрально протилежній частині турнірної таблиці матчі між цими двома командами в останні роки завжди були запеклими. Не став виключенням і цей поєдинок. Як розповідають очевидці гри, "Сокіл" першими відкрили рахунок, але "Волинь-Цемент" відігрався. І нічийний результат тримався доволі таки довго, але все ж таки гості змогли забити як переможний гол, так і "контрольний", і здобути важливу перемогу. Кажуть в цьому матчі не брав участі Олександр Леонідович Довгалець, може саме його і не вистачило команді, щоб відібрати очки у принципового суперника. Щодо "Сокола", то невідомо яке футбольне диво сталося у Радивилові, але на відміну від попереднього сезону, зараз команда витискає максимум з усіх своїх проведених поєдинків. Для того, щоб за підсумками першого кола радивилівчани заслужено отримали звання "відкриття сезону" "Соколу" необхідно пройти ще два випробування - це домашня гра з ФК "Малинськ" та на виїзді з ФК "Садове". Щодо "Волинь-Цементу", то в команди ще не все втрачено, за волею календаря команда від початку змагань провела ігри з усіма фаворитами, а от перше коло закінчуватиме якраз із суперниками, з якими їм до снаги поборотися - це "Случем" та ФК "Вельбівне", тож внизу турнірної таблиці зараз все тільки починається.

 

Найбільше голів побачили футбольні уболівальники у Оржеві, де "ОДЕК" приймав ФК "Вельбівне". Господарі поля, які піддалися серйозній критиці та внутрішнім "розбіркам" за незадовільні результати на "усіх фронтах", суперника на полі готові були порвати і загризти. Щоправда, в першому таймі - це не надто вдавалося. При повній ігровій перевазі, першого голу у ворота гостей довелося чекати п`ятнадцять хвилин, але після розіграшу ауту Роман Савицький з другої спроби таки пробив голкіпера гостей. До слова, незважаючи на більш ніж розгромний рахунок воротар ФК "Вельбівне" однозначно кращий гравець цього матчу в складі обох команд. Якби не його неймовірна гра, то рахунок був би набагато більший ніж 7:1. Але повернемось до матчу, в першому таймі "ОДЕК" довів рахунок до 3:0, обидва голи Павло Таргоній та Роман Ядчишин забили після розіграшу кутового. Перед свистком на перерву у ФК "Вельбівне" вдалася показова контратака, яку завершив результативним виходом віч-на-віч Тарас Топоровський. В другій половині матчу, "ОДЕК" дуже швидко забив двічі. Спершу Вадим Панас, а потім і прикрий автогол. Після цього команди заспокоїлися, і хоч господарі повністю домінували, але збільшити рахунок змогли аж на 85 хвилині знову кутовий і Сергій Чикалюк-Козакевич "розстріляв" кіпера. А крапку в матчі поставив Віктор Газицький, який на 87 хвилині "замкнув" дальню стійку, тож підсумковий рахунок 7:1 на користь "ОДЕКа", до слова, є він цілком закономірним, бо ФК "Вельбівне" в Оржів приїхало якось зовсім приречено, мало того, що була лише одна заміна, так навіть однакової форми на всіх футболістів не вистачило. Разом з тим, незважаючи на феєричну гру свого голкіпера ФК "Вельбівне" два матчі поспіль пропускає у власні ворота по сім м`ячів, що є несерйозним навіть для аутсайдера, чи дебютанта змагань, може то суперники такі були сильні? Побачимо вже найближчих вихідних, де у восьмому турі ФК "Вельбівне" на власному полі прийматиме "Волинь-Цемент". Щодо "ОДЕКа", то не варто цю перемогу розцінювати як щось визначне, адже команди занадто різні у класі та можливостях.

ВІДЕООГЛЯД: 

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

ФК "Гоща-АМАКО" другий матч поспіль забиває у ворота суперників сім сухих голів. Звісно, суперники "ще ті", але з усього видно, що у нападі та і в захисті в гощанців, здається, щось налагоджується, і це дуже вчасно, зважаючи на найближчу гру у Сарнах, де, до того ж, "Маяк" гратиме без свого основного голкіпера Олександра Симоновича. Щодо "Случа", то після невиїзду у Сарни слід констатувати, що команда грає, і вже добре. 

ВІДЕО УСЬОГО МАТЧУ:

СЮЖЕТ ТЕЛЕКАНАЛУ "РТБ" ПРО МАТЧІ СЬОМОГО ТУРУ ЧЕМПІОНАТУ ОБЛАСТІ З ФУТБОЛУ:

Сюжет Телеканалу Ритм

 Турнірна таблиця

М Команда І В Н П М О
1 "Маяк" (Сарни) 7 5 2 0 17-4 17
2 "Сокіл" (Радивилів) 7 5 1 1 17-11 16
3 "ОДЕК" (Оржів) 7 3 4 0 13-3 13
4 ФК "Садове" 7 3 3 1 8-5 12
5 ФК "Малинськ" 7 3 2 2 12-7 11
6 ФК "Гоща-АМАКО" (Гоща) 7 3 1 3 21-10 10
7 ФК "Вельбівне" 7 2 1 4 7-24 7
8 "Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ) 7 2 1 4 12-8 7
9 "Случ" (Березне) 7 1 0 6 5-20 3
10 "Волинь-Цемент" (Здолбунів) 7 0 1 6 5-25 1