Олексій Хахльов: "Якщо ж вам заважає моє прізвище і ваші страхи, тоді не давайте землі на Набережній"

Майже шекспірівське “to be or not to be” постало перед рівненськими міськими депутатами. Дадуть чи не дадуть вони землю Рівненській обласній федерації футболу? Бути чи не бути футболу на Рівненщині? Ось в чому питання!

Скептики і песимісти завжди заважали жити, працювати і радіти життю не лише собі, а й іншим. За будь якою хорошою і світлою ідеєю їм ввижається підступ та обман. «Кожен всіх судить по собі» - так, здається, люди кажуть. І ще є хороше прислів”я - “За твоє добро — кулак тобі в ребро”. Рівненська обласна федерація футболу просить у Рівненської міської ради дати в оренду земельну ділянку на Набережній біля стадіону ДЮСШ «Верес», щоб завдяки гранту УЄФА побудувати стадіон зі штучним покриттям. Ідея прекрасна і втілити її можна не залучаючи гроші з міського бюджету”.

Чому саме на Набережній, запитаєте ви? Тому що поруч - футбольна школа зі звичайним полем. А на тому полі можна грати лише півроку: з середини весни до середини осені. А далі воно перетворюється на суцільну багнюку. Якби штучне поле було поряд, то діти могли б продовжувати тренування й у наступні півроку. Це дало б змогу краще тренуватись і готуватись нашим майбутнім Шевченкам і Ребровим.

Однак рівненські чиновники і політики у цій ідеї побачили інше. І почалось... Варіантів почув безліч. І що це - поле виключно для «Вереса» і діти не зможуть там тренуватись ( мабуть сам Хахльов стоятиме на брамі і не запускатиме дітей); і що Хахльов хоче йти в мери і таким чином робить собі піар; і що Хахльов хоче збудувати там готель. Останній аргумент взагалі з розряду повної дурні і нісенітниця. Бо земля виділяється в оренду! І не просто в оренду, а конкретно «для будівництва футбольного поля зі штучним покриттям». Але менше з тим. Ну що поробиш, коли більшість владних людей міряють життя виборами, рейтингами, грошима і посадами. Така українська реальність і ментальність.

Почуйте мене нарешті! Мені не треба мерське крісло, депутатський значок чи посада. Я це казав ще під час революції. Тоді, коли всі казали: «Він хоче бути головою облдержадміністрації». Не хотів, не хочу й не буду. Затямте собі! Я люблю і любив футбол все своє життя. Любив до революції, під час і після неї. І хочу, що на Рівненщині футбол був. І на пристойному рівні. Якщо ж вам заважає моє прізвище і ваші страхи, тоді не давайте землі на Набережній. Зрештою, це була хороша ідея, але якщо вона вас так лякає і чимось не влаштовує, хай буде воля ваша. І відповідальність, до речі, теж ваша. А поле зі штучним покриттям буде. Наприклад на запасному полі стадіону «Авангард». Далекувато від ДЮСШ «Верес», ви позбавляєте дітей футболу, але нічого страшного. Не влаштовує біля «Авангарду» - буде на Макарова. Якщо ж і там вам не сподобається, то буде у якійсь з найближчих до Рівного сільських рад. Ваші страхи і ваші амбіції хай лишаються з вами. Ми ж будуватимемо свою мрію попри все, і в нас вистачить сил і наснаги. А вас потім запросимо подивитись на результат. Але ви тоді будете в якості тих, хто заважав, а не допомагав становленню футболу у Рівному. Вибір за вами. 

Олексій ХАХЛЬОВ. 13 травня 2015 року