У Рівному відбувся традиційний турнір з футболу серед дітей з інвалідністю

У Рівному відбувся традиційний турнір з футболу серед дітей з інвалідністю. Присвятили його прийдешньому Дню Святого Миколая. Рівненська обласна асоціація футболу долучилася до організації та нагородження учасників. 

Щороку Рівненський регіональний центр “Інваспорт” та Рівненська обласна ДЮСШ осіб з інвалідністю проводять футбольний турнір. Цьогоріч участь взяли чотири команди. Три із них сформовані із дітей з інвалідністю. Це колектив Рівненської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю, команда Острог-1 та Острог-2. Усі діти займаються футболом, в тому числі в рамках проєкту РОАФ "Інклюзивні секції". Ще однією командою став колектив сформований із дітей-переселенців - ФА “Стандарт”. 

Усі команди зіграли між собою. У підсумку перше місце посіла команда Острог-2, на другому місці Острог-1, а замикають трійку гравці ФА “Стандарт”. 

Результати матчів:

  • КЗ РОДЮСШОІ 1:2 Острог-2 

  • Острог-1-ФА 4:0 Стандарт 

  • ФА Стандарт 1:0 КЗ РОДЮСШОІ  

  • Острог-2 2:1 Острог-1 

  • КЗ РОДЮСШОІ 1:1 Острог-1 ФА 

  • Стандарт 1:4 Острог-2 

  • "Приємно, що вдалося організувати систему заходів, спрямованих для підтримки інклюзивних діток та ВПО. Ми продовжуємо в цей нелегкий час через спорт дарувати дітям радість та можливості для всебічного розвитку. Адже щира дитяча посмішка - це найкраща винагорода за наші старання. Віримо в перемогу нашої України, віримо в світле майбутнє наших дітей . Разом наближаємося до нових звершень. Висловлюємо щиру вдячність усім тим, хто пліч-о-пліч з нами  реалізовує такі важливі проекти. Це, насамперед, УАФ, Рівненське відділення Інваспорту, Всеукраїнська фундація "Захист прав дітей" та міжнародні партнери, - прокоментував координатор із захисту дітей РОАФ та член виконкому ДЮФЛ України Тарас Кир’янчук.

Усі команди Рівненська обласна асоціація футболу нагородила ігровим м’ячем, а також кожному учаснику подарували ігрову форму. 

Такі змагання проводять щороку, аби перевірити як діти з інвалідністю засвоюють отримані навики гри у футбол, а також для позитивних емоцій і кращої соціалізації.