Інформація про відсторонення Андрія Павелка від займаної посади не відповідає дійсності - УАФ

Опублікована в ЗМІ інформація про відсторонення Президента УАФ Андрія Павелка від займаної посади на один місяць є маніпулятивною та не відповідає дійсності.

Про це йдеться на сторінці у Фейсбук Української асоціації футболу. 

Андрій Павелко продовжує виконувати обов’язки Президента УАФ до набуття відповідним рішенням суду законної сили. Саме такий порядок виконання рішення встановив суддя Печерського суду за підсумками розгляду клопотання прокурора.

Таким чином, до закінчення апеляційного розгляду справи Андрій Павелко уповноважений виконувати свої обов’язки на посаді Президента УАФ.

Оскарження ж сьогоднішньої ухвали Печерського суду вже скеровано до апеляційної судової інстанції. Також розпочато роботу з підготовки позовних заяв до Європейського суду з прав людини.

Вказане рішення Печерського суду не матиме жодних правових наслідків для діяльності Української асоціації футболу, а тому, очевидно, що спрямоване воно виключно на дискредитацію керівництва асоціації та українського футболу в цілому, зокрема, і в очах міжнародної футбольної спільноти напередодні виборів членів Виконкому УЄФА.

Це рішення є абсолютно необґрунтованим та грубо суперечить Статутам УЄФА і ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій.

Поява цього незаконного та юридично безпідставного рішення Печерського суду є чітким підтвердженням того факту, що тиск на керівництво асоціації через підконтрольні правоохоронні органи здійснюється окремими особами штучно в інтересах, зокрема, «країни 404», яка прагне позбавити Україну представництва в УЄФА.

Додамо, що, попри всі прояви тиску та диверсій, президент УАФ Андрій Павелко став єдиним офіційним кандидатом від України на виборах членів Виконкому УЄФА.

Печерський районний суд м. Києва сьогодні також виніс ухвалу про тимчасове відсторонення від займаної посади генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького на один місяць. Ця ухвала також не набрала законної сили та буде оскаржена. Юрій Запісоцький продовжує виконувати свої посадові обв’язки.