Підсумки четвертого туру Чемпіонату Рівненської області із футболу

Черговий футбольний тур у Чемпіонаті Рівненської області позаду. Було зіграно чотири із п’яти матчів - поєдинок ФК “Ізотоп-РАЕС” проти ФК “Сокіл” з Осови було перенесено.

Тим не менш команди на усіх забили 19 голів, також у четвертому турі було показано три червоних картки. Таке покарання арбітри застосували вперше у цьому Чемпіонаті. 

Наш огляд розпочнемо із бойового матчу у Садовому. Тамтешній “Сокіл” після двох стартових перемог, бажання втрачати очки у домашньому матчі проти КОЛІФКС-ДЮСШ із Костополя не мав. Втім, костопільчани уже довели, що у цьогорічному розіграші здатні “попити крові” усім. Матч у Садовому не став виключенням. 

Садовці дуже впевнено провели перший тайм та забили двічі. Свій третій м’яч у третій грі провів Павло Левечко на 25 хвилині. Через вісім хвилин Олександр Малиновський забив свій другий м’яч у цьогорічному розіграші і встановив комфортний рахунок для господарів перед другим таймом. 

Втім якраз у другій 45-хвилинці перевага садовців у рахунку зникла наче й не було. Костопільчанам вдалося провести швидкий гол. На 58 хвилині забив Владислав Сайчишин. Для гравця це перший м’яч за чотири матчі. Через 10 хвилин уже Микола Окерешко зробив рахунок рівним - 2:2. Цей удар зробив Миколу наразі кращим бомбардиром команди. У його доробку 2 голи в 4 матчах. 

До рахунку 2:2 було рефері показав дві жовтих картки - на 48 хвилині для Сергія Степанюка і на 60 для Дмитра Українця. Обидва гравці КОЛІФКС-ДЮСШ. Після того, як було встановлено рівність, роботи бригаді арбітрів додалося. 

На 78 хвилині Дмитро Серховець із Сокола заробляє жовту, на 84 Дмитро Українець вдруге бачить перед собою жовте світло і покидає межі поля. На 90 хвилі рефері показав дві жовтих відразу двом грацям Павлу Левечку із Сокола та Максиму Фику із КОЛІФКС-ДЮСШ.

За хвилину по тому Максим награв на ще одну жовту, яка відразу стала для нього червоною. Відтак за 7 хвилин костопільці опинилися на двох гравців у меншості. Рахунок 2:2. Грати ще 5 хвилин. 

Втім як не намагалися гравці із КОЛІФКС-ДЮСШ відстояти нічию, на 90+6 хвилині Дмитро Серховець забиває переможний гол для Сокола. Тим самим дарує команді перемогу, а собі третій забитий у третьому матчі. Примітно, що вперше на футбольному полі цього сезону з’явився Богдан Новак, який є головним тренером команди із Садового. 

Трилер у Садовому, який завершується перемогою господарів. Гості віддавши усі сили, поїхали додому ні з чим. Окрім цього, наступної гри не зможуть розраховувати на основних двох гравців Дмитра Українця та Максима Фика. 

  • ФК “Сокіл” (Садове) 3:2 КОЛІФКС-ДЮСШ (Костопіль)

28 травня / неділя

15:00

Головний арбітр: Сергій Каращук (Рівне). Асистенти: Володимир Дем'янович (Рівне), Іван Конончук (Рівне). Спостерігач арбітражу: Андрій Кущевой (Рівне)

ФК “Сокіл” (Садове): Кухарчук Сергій, Пархомчук Анатолій, Вишневський Сергій, Хомончак Володимир, Хомончак Володимир, Серховець Дмитро, Жак Вадим (К), Овсійчук Олександр (Новак Богдан 87), Лінник Сергій (Чудля Віктор 46), Левечко Павло (Вакульчик Ігор 90+5), Малиновський Олександр. 

Головний тренер: Богдан Новак

КОЛІФКС-ДЮСШ (Костопіль): Тивонюк Владислав, Українець Дмитро, Шидловський Віталій (Степанюк Сергій 47), Ковальчук Віталій, Плескач Артем (Аврамчук Дмитро 46), Жуков Олександр, Українець Артем (К) (Фик Максим 46), Окерешко Микола, Сайчишин Владислав, Майдачевський Володимир (Прищепа Роман 53), Ярмолюк Владислав (Ільчук Ігор 46). 

Головний тренер: Дмитро Улянчук та Сергій Степанюк

  • Голи: Левечко Павло (25), Малиновський Олександр (33), Серховець Дмитро (90+6) - Сайчишин Владислав (58), Окерешко Микола (69).
  • Попередження: Серховець Дмитро (78), Левечко Павло (90), Степанюк Сергій (48), Українець Дмитро 60 / 84), Фик Максим 90 / 90+1). 

Другий поєдинок нашого огляду - чергове вараське дербі. Так як із міста атомників у Чемпіонаті області змагається три команди, то окрім загальної статистики, колективи мають і більш локальну - кількість перемог у дербі. Наразі за цим показником лідирує ФК “Ізотоп-РАЕС”. Ця команда здобула перемогу і над ФК “Вараш-РАЕС”, і над “Монолітом”. Обидві команди, які в попередніх вараських дербі зазнали поразок, у четвертому турі отримали можливість зą’ясувати стосунки між собою. 

Номінальними господарями були гравці ФК “Вараш-РАЕС”. Саме ці хлопці швиденько забили двічі. На 20 хвилині рахунок у матчі відкрив Данило Левков, провівши свій перший гол у цьому сезоні. Через дві хвилини його партнер по команді Владислав Лисюк зробив рахунок 2:0. Більше голів у першому таймі не було. 

Початок другої половини гри теж був за ФК “Вараш-РАЕС”. На 47 хвилині Ілля Суханов забиває третій гол для своєї команди і перший для себе у сезоні. 3:0, здавалося гра уже зроблена, але за хорошою традицією рівненського “Вереса”, гравці “Моноліта”, саме при такому рахунку почали реалізовувати свої моменти. На 53 хвилині Володимир Годунок, який грав перший матч у сезоні за “Моноліт”, один м’яч відквитав - 3:1. Надихнувшись таким успіхом, ще один дебютний у сезоні гол за “Моноліт” забив Ярослав Переходько на 67 хвилині - 2:3. 

Втім можливому камбеку не дозволив трапитися той же ж Владислав Лисюк, який на 73 хвилині оформив дубль у матчі і встановив остаточний рахунок третього за ліком вараського дербі - 2:4. 

“Моноліт” зазнає третьої поразки у трьох матчах. З позитивного те, що команда, вперше за три тури, змогла забити у ворота суперника.  Для ФК “Вараш-РАЕС” ця перемога стала першою у сезоні. Разом із тим, заочний рахунок у варському дербі такий: ФК “Ізотоп-РАЕС” дві перемоги, ФК “Вараш-РАЕС” перемога і поразка й ФК “Моноліт” - дві поразки. Покращити цю статистику команди зможуть лише у другому турі. 

  • ФК “Вараш-РАЕС” 4:2 ФК “Моноліт” (Вараш)

27 травня / субота

17:00

Головний арбітр: Валерій Штинь (Вараш). Асистенти арбітра: Сергій Печончик (Вараш), Сергій Ткачук (Вараш). Спостерігач арбітражу: Володимир Грушевський (Вараш).

ФК “Вараш-РАЕС”: Афілов Максим, Кедич Андрій (К), Мартинчук Денис, Омельчук Володимир, Левков Данило (Озеруга Петро 85), Герасимчук Владислав, Суханов Ілля (Романчук Олександр 66), Овечко Олександр (Гладкий Артем 86), Леус Максим (Савчук Костянтин 83), Лисюк Владислав, Нікітчук Віталій. 

Головний тренер: Олександр Павлік, Іван Малець, Володимир Ординат, Борис Коток. 

ФК “Моноліт” (Вараш): Пампушик Андрій, Гордійчук Віталій (Квачук Василь 46), Лоза Роман (К), Степанов Олександр (Ковбасюк Богдан 63), Хом'як Роман, Васильчук Володимир, Приходько Владислав (Буткевич Олександр 86), Годунок Володимир, Тимофіюк Михайло, Переходько Ярослав, Шепеть Богдан. 

Головний тренер: Віталій Бедик, Роман Кузьмін. 

  • Голи: Левков Данило (20), Суханов Ілля (47), Лисюк Владислав (22, 73) - Годунок Володимир (53), Переходько Ярослав (67)
  • Попередження: Степанов Олександр (10). 

Ще один бойовий матч відбувся у Бугрині. Тамтешня “Калина” приймала дебютантів цьогорічного Чемпіонату “Олімп” із Немович. Господарі до поєдинку підходили без жодної поразки, команда зуміла двічі зіграти внічию й один раз перемогти. Натомість “Олімп” в своєму активі мав перемогу та поразку. 

Перший тайм пройшов за рівної боротьби. Попри моменти, відзначитися не змогла жодна із сторін. Першого голу довелося чекати аж до 73 хвилини. Саме тоді бугринцям вдалося проломити оборонні редути гравців із Немович. Ігор Шевчук, забивши дебютний для себе м’яч у цьогорічному розіграші, вивів господарів уперед. Питання про переможця було знято на 90 хвилині. Ілля Ситницький зробив рахунок 2:0. Відтак Друга перемога для “Калини” і друга поразка для “Олімпа”. 

  • ФК “Калина” (Бугрин) 2:0 ФК “Олімп” (Немовичі)

Головний суддя: Наталія Мамчур (Рівне). Асистенти: Олег Оліферук (Рівне), Юрій Пархомчук (Рівне). Спостерігач арбітражу: Степан Бахор (Рівне).

ФК “Калина” (Бугрин): Фролов Сергій, Шевченко Антон, Ніколаєв Максим, Драганчук Олександр, Жадан Василь, Шевчук Ігор (Козачук Іван 90+1), Горчак Святослав (Біленький Дмитро 73), Попрожук Віктор, Ситницький Ілля, Ніколайчук Віктор (Терещук Давид 81), Кишиєв Рустам (К). 

Головний тренер: Олексій Бовтієв 

ФК “Олімп” Немовичі: Костючок Владислав, Наконечний Олександр, Никончук Владислав, Сорока Павло, Колодич Олександр, Леснік Станіслав, Прозапас Михайло, Полін Роман (К), Сорока Андрій (Скибан Дмитро 85),Сорока Юрій (Пацьола Владислав 81), Маринін Руслан. 

Головний тренер: Марков Вадим

Голи: Шевчук Ігор (73), Ситницький Ілля (90). 


Останній матч єдиний, де було зафіксовано розгромний рахунок. “Енергія” із Володимирця вдома приймала сарненський “Маяк”. Команда із Сарн забила по три м’ячі у кожному з таймів. 

Рахунок був відкритим уже на 4 хвилині, відзначився Михайло Крупко. На 16 хвилині забив Сергій Близнюк, а на 36 знову Михайло Крупко. Другий тайм розпочавя теж зі швидкого голу від “Маяка”. На 55 хвилині Валентин Криницький зробтв рахунок 0:4. Два фінальних м’ячі на рахунку Віктора Кір’яха. Віктор, до речі, цим дублем значно покращив персональну статистику у гонці бомбардирів. Наразі гравець забив 4 голи у 3 матчах і вийшов на перше місце гонки. 

Завдяки цій перемозі “Маяк” без втрати очок йде на першому місці. Така ж кількість очок у гравців із Садового, але у них гірша різниця забитих пропущених. 

Для “Енергії” це друга поразка у сезоні, при одній перемозі. 

  • ФК “Енергія” (Володимирець) 0:6 ФК “Маяк” (Сарни)

27 травня / субота

16:00 

Головний арбітр: Андрій ПРИЙМАЧУК (Рівне) Асистенти: Владислав Дрикін (Рівне), Радіон Никорович (Рівне). Спостерігач арбітражу: Григорович Олександр

ФК “Енергія” (Володимирець): Шеліган Богдан, Кушнір Павло (Турчик Кирило 59) ,Кітун Дмитро, Хондока Роман, Гайдиш Михайло (Ланецький Віталій 76), Васьковець Олександр, Коцюбайло Сергій (Яйченя Андрій 55), Дацький Роман (Гузоватий Василь 46), Харченко Олександр  (Дацький Дмитро 55), Калюта Лазар, Кібиш Антон, Жданюк Сергій (К).

Головний тренер:Віталій Брикса та Вадим Друзь

ФК “Маяк” (Сарни): Тимошицький Андрій (К) (Хомич Роман 74), Тимошицький Сергій, Крупко Михайло (Рудика Дмитро 54), Яцута Сергій (Харковець Василь 56), Близнюк Сергій (Дуляницький Олег 54), Царьов Вадим, Заєць Сергій (Драганчук Тарас 69), Козяр Леонід (Загиней-Максимчук Владислав 56), Котисько Владислав, Кір'ях Віктор, Криницький Валентин (Веретюк Денис 56).

Головний тренер: Валентин Криницький, Олександр Жданюк

Голи: Михайло Крупко (4, 36), Сергій Близнюк (16), Валентин Криницький (55), Віктор Кір’ях (74 88)