Шлях до "бронзового фіналу" - Сокіл спробує взяти реванш за поразку в Кубку

Сьогодні о 12:00 годині на стадіоні “Локомотив” у Здолбунові стартує поєдинок за бронзові медалі Чемпіонату Рівненської області із футболу. Між собою зіграють ФК “Калина” із Бугрина та ФК “Сокіл” із Осови. Обидві команди поступилися у півфінальних матчах, але ще матимуть шанс на медалі у цьогорічному розіграші. 

Комунальники Здолбунова та футболісти ФК “Здолбунів” зробили усе можливе, щоб поєдинок за таких нестабільних погодних умов таки відбувся. Сподіваємося, що газон дозволить командам показати усю свою майстерність. 

У цьому матеріалі пригадаємо шлях команд до цього “бронзового матчу”. Розпочнемо із гостей. Згідно жеребкування ними є гравці “Сокола” із Осови. 

Згідно поділу цьогорічного Чемпіонату на групи за територіальним принципом, “Сокіл” із Осови змагався у групі “Північ”. У суперниках сім команд. Серед яких і основні фаворити групи - минулорічний чемпіон області “Маяк” із Сарн і завжди грізний та непоступливий “Ізотоп-РАЕС” із Вараша. А перепустки у наступну стадію змагань всього дві. Втім відступати нікуди - вирішили спробувати, то потрібно було демонструвати усі вміння. 

Перший тур для “Сокола” мав бути відразу бойовим, адже, згідно календаря, суперник - минулорічний чемпіон області. Втім доля розпорядилася по-іншому. Свою гру проти “Маяка” гравці із Осови зіграли аж у листопаді і за найсприятливіших для себе умов. “Сокіл” до гри підходив із 4 перемогами за чотири матчі, а “Маяк” у поганому гуморі, адже у півфіналі вилетіли із Кубка. Саме у тому драматичному матчі і була розіграна друга перепустка у плей-оф. Втім про цю гру трішки пізніше. 

Шлях до поєдинку за “бронзу” Сокіл розпочав із мінімальної перемоги над ФК “Вараш” 1:0. Далі не без проблем обіграли останню команду групи ФК “Полісся” із Полиць 2:1. Третю перемогу гравці із Осови знову здобули за переваги в один м’яч, обігравши ФК “Моноліт” 1:0. Далі була перемога над “Енергією” із Володимирця 4:2 і нарешті, головний матч сезону, станом на зараз, для хлопців із Осови - поєдинок проти “Маяка”.

Про те, що буде бій стало зрозуміло з першої хвилини. Адже саме стільки потрібно було часу Сергію Примаку із Маяка аби відкрити рахунок. Сокіл показав, що вміє тримати удар - Олександр Ляшко точним ударом на 4 хвилині все повернув на початок.  Під завісу першого тайму знову вивів “Маяк” уперед Ілля Шевченко. До 88 хвилини гравці із Сарн були впевнені, що чотирьох матчеву серію Сокола перервано. Але не так сталося, як гадалося. За дві хвилини до кінця основного часу Дмитро Мороченець зрівнює рахунок, а на 90 хвилині, вибігши в контратаку, Олександр Аврамишин приносить хлопцям із Осови перемогу - 3:2. 

У заключному турі, інтриги не було. “Ізотоп-РАЕС” та “Сокіл” розіграли між собою два перших місця. Сильнішими були чинні володарі Кубка області - 3:0. Відтак “Сокіл” із другого місця потрапив на першу команду групи “Південь” - “Сокіл” із Садового. Попри бажання, пробитися у головний матч сезону не вдалося. Хлопці із Осови поступилися із рахунком 3:1. Друга поразка за сезон. 

  • “Це не сумно, бо команда й так стрибнула вище голови. Звісно, хотілося б більшого, але у нас були гідні суперники. У півфіналі програли “Соколу” із Садового, а вони регулярно виступають у Кубку та Чемпіонаті, той же ж “Ізотоп-РАЕС” постійно грає. А тут ми. І так добре, що вдалося здолати “Маяк” і буде можливість поборотися за медалі. Нехай бронзові, але це все ж таки досягнення. Можна сказати, в “дебютному” сезоні, після довгої паузи. Тому сумувати немає причин. Ми отримали досвід, - розповідає представник команди “Сокіл” Олексій Турчик.

Цікаво, що цьогоріч Калина та Сокіл із Осови уже грали між собою. Було це в 1/4 фіналу Кубка області. Основний час завершився із рахунком 0:0, а от у серії пенальті влучнішими були бугринці 4:2. 

  • “У хлопців уже є мотивація. Ми знову вийдемо проти “Калини”. Ми їм поступилися у Кубку, тому тут хочемо взяти реванш. А щодо фінансів, то думаю, що спонсори мотивують, - каже представник команди “Сокіл” Олексій Турчик.

ФК “Калина” Бугрин 

Калина у групі “Південь” мала менше суперників, лише чотири. Але грала із кожним по два матчі. Розпочинали бугринці сезон у Чемпіонаті із поразки “Соколу” із Садового 3:2. У другому поєдинку із командою Володимира Новака вдалося відстояти нульову нічию. Це єдиний, до речі, матч, де Калина не програла “Соколу” цього сезону (поразки у Чемпіонаті 3:2 та Кубку 4:0).  

Окрім матчів із “Соколом” “Калина” більше ніде очок не губила. Дві перемоги над КОЛІФКС Костопіль - 1:0 та 2:1. Також дві перемоги над ДЮСШ-Верес - 5:0 та 7:0. 

СТАТИСТИКА 

ФК “Сокіл” (Осова)

Зіграно 7 матчів - 5 перемог і дві поразки. 

Забито 12 голів і 11 пропущено. 

Кращий бомбардир команди Олександр Аврамишин - 3 голи. 

ФК “Калина” (Бугрин)

Зіграно 7 матчів - 4 перемоги, нічия та дві поразки.

Забито 17 голів і 6 пропущено. 

Кращий бомбардир команди Рустам Кишиєв - 8 голів