У Костополі завершився Чемпіонат Рівненської області серед дівчат - сформували Збірну області

В обласному спортивному ліцеї міста Костопіль відбувся Чемпіонат Рівненської області серед дівчат 2009 року народження та молодших. Участь взяли шість колективів. 

  • Збірна Костопільської громади;

  • Березнівська ДЮСШ;

  • Гощанська ДЮСШ;

  • Дубровицька ДЮСШ;

  • Збірна Миляцької громади;

  • Об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею.

Учасників розділили на дві групи по три команди. Згідно регламенту, два кращих колектива групи продовжували боротьбу у плей-оф, а команди, що посіли останні місця, грали матч за 5-6 сходинку у підсумковому рейтингу. 

Відтак у поєдинку за 5-6 місця зійшлися збірна команди Костопільської та Миляцької громад. У підсумку господарки турніру поступилися з рахунком 1:2. 

У першому півфінальному матчі зіграли команди Березнівської ДЮСШ та Гощанської ДЮСШ. Березнівчанки виявилися сильнішими, здолавши суперниць із рахунком 5:1. У другому півфінальному поєдинку команда Дубровицької ДЮСШ обіграла об’єднану команду Залузького та Колківського ліцею з рахунком 6:0. 

Команди, що поступилися у півфіналах між собою зіграли матч за “бронзу”. Тут дівчата з Гощанської ДЮСШ впевнено переграли об’єднану команду Залузького та Колківського ліцею 3:0. 

У головному поєдинку Чемпіонату Рівненської області серед дівчат все вирішилося лише у післяматчевій серії пенальті. Основний час поєдинку між Березнівською ДЮСШ та Дубровицькою ДЮСШ завершився внічию 1:1. У серії пенальті голкіперка Яна Ляхович із Дубровицької ДЮСШ відбила 2 удари та забила гол у ворота суперниць. Допомігши тим самим команді Дубровицької ДЮСШ здобути чемпіонство.

Відтак остаточний розподіл місць виглядає наступним чином:

  1. Дубровицька ДЮСШ;

  2. Березнівська ДЮСШ;

  3. Гощанська ДЮСШ;

  4. об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею;

  5. Збірна Миляцької громади;

  6. Збірна Костопільської громади.

Також було визначено кращих гравців Чемпіонату. 

Кращий воротар - Яна Ляхович із Дубровицької ДЮСШ;

Краща захисниця - Анна Міщур із об’єднаної команди Залузького та Колківського ліцею;

Краща нападниця - Домініка Войтович із Гощанської ДЮСШ;

Краща бомбардирка - Зоряна Мельничук із Березнівської ДЮСШ. На рахунку дівчини 11 голів. 

Кращою гравчинею визнано Катерину Шевчук із Березнівскьої ДЮСШ. 

Чемпіонат Рівненської області серед дівчат 2009 року народження та молодших організувала Рівненська обласна асоціація футболу. За підсумками змагань виконавчий директор РОАФ Олег Кучер нагородив переможців та призерів. Також індивідуальними нагородами відзначили кращих гравчинь. 

Як розповів Олег Кучер, одним із завдань Чемпіонату було сформувати збірну команду Рівненської області. Вдалося відібрати близько 15-ти дівчат. Вони наприкінці лютого поїдуть на всеукраїнський турнір, де захищатимуть честь нашого краю. 

  • “Дату та місце проведення цих змагань повідомлять пізніше. Наразі відомо, що організатори планують провести ці змагання десь на теренах Західної України. Сформовану збірну РОАФ буде фінансувати, це витрати на проїзд, харчування та проживання. Коли дізнаємося дату турніру, то напередодні зберемо усіх збірниць. Плануємо організувати для них тренувальний спаринг перед всеукраїнськими змаганнями. Щодо Чемпіонату, який провели у Костополі, то я спостерігав за усіма матчами і мені дуже сподобалася гра цієї вікової категорії. Більше того, серед дівчат були й ті гравчині, які грали у змаганнях серед старших - 2007-2008 рік народження - і непогано там себе проявили. Тому, я думаю, що серед своїх однолітків на всеукраїнському рівні вони не мають загубитися. Як на мене, то вдалося зібрати боєздатну команду і дуже сподіваюся, що вони покажуть хороший результат, - розповів виконавчий директор РОАФ Олег Кучер. 

Усі результати Чемпіонату

Груповий етап:

  • Об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею 0:3 Березнівська ДЮСШ

  • Дубровицька ДЮСШ 2:0 Збірна Миляцької громади

  • Березнівська ДЮСШ 5:1 Збірна Костопільської громади

  • Збірна Миляцької громади 1:1 Гощанська ДЮСШ 

  • Збірна Костопільської громади 1:3 Об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею

  • Гощанська ДЮСШ 1:1 Дубровицька ДЮСШ

Півфінали 

  • Березнівська ДЮСШ 5:1 Гощанська ДЮСШ

  • Об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею 0:6 Дубровицька ДЮСШ 

5-6 місце

  • Збірна Костопільської громади 1:2 Збірна Миляцької громади

3-4 місце 

  • Гощанська ДЮСШ 3:0 Об’єднана команда Залузького та Колківського ліцею

Фінал

  • Березнівська ДЮСШ 1:1 (1:3) Дубровицька ДЮСШ